W październiku oprócz standardowych degustacji whisky i win przygotowaliśmy dodatkową atrakcję dla miłośników Ginu oraz sztuki barmańskiej! 13.10 w lokalu przu ul. Mińskiej 23 odbędą się warsztaty koktajlowe. Każdy uczestnik będzie mógł się zapoznać z ginami firmy Wyborowa Pernod Ricard, poznać definicję i historię każdego z prezentowanych produktów, oraz samodzielnie wykonać koktajl na każdym z nich. Swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie miksologii podzieli się z gośćmi Maciej Staropolski.
Ilość miejsc mocno ograniczona.
Serdecznie zapraszamy
Lista Smaków:
Beefeater 24
Beefeater Orange
Malfy Gin Rosa
Monkey 47
Ki No Bi Dry
Mińska 23 – Czwartek, 13 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 99 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300
Jesień w kieliszku zapowiada się interesująco i zaskakująco. Zapraszamy na degustację, która usystematyzuje pojawiające się coraz częściej w kontekście wina pojęcia – ekologiczne, biodynamiczne, naturalne oraz rozszyfruje wina pomarańczowe, petnaty i Nat Cool’e. Przy okazji poznacie najgłośniejsze nazwiska „nowego świata”, takie jak Alejandro Sejanovich, German Masera, Anton Van Klopper, Adi Badenhorst, Craig Hawkins czy Derek Mossman Knapp. Spotkanie poprowadzi związany z firmą Vive le Vin sommelier Marcin LIkowski, na pewno kojarzony przez wiele osób ze swojej pracy w Whisky and Wine Place.
Serdecznie zapraszam
Lista Smaków:
Proyecto Nakkal Pet-Nat Blanc Ugni Blanc
Garage Wine Company Isidore Semillon Lot#F4
Testalonga Baby Bandito Stay Brave Chenin Blanc Skin Contact
Badenhosrt Papegaai
Lucy Margaux Le Cimetiere Piccadilly Pinot Noir
Manos Negras Smileline Red NatCool
Escala Humana Livvera Malbec
Jana Kazimierza 30 – Czwartek, 20 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 89 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300
Oczywiście może zabraknąć Whisky! I to nie byle jakiej bo chcieliśmy Państwu zaprezentować kilka egzemplarzy z serii Diageo – Fauna and Flora. Whisky pochodzą z mniej znanych gorzelni które nie często ukazują się w formie Single Malt. Każda z butelek nawiązuje do pięknej, szkockiej przyrody. Poznać i zrozumieć fenomen tych niecodziennych trunków uczestnikom pomoże Brand Ambasador firmy Diageo – Bartosz Ziembaczewski.
Serdecznie zapraszamy
Lista Smaków:
Glenlossie 10YO
Linkwood 12YO
Inchgower 14O
Benrinnes 15YO
Dailuaine 16YO
Mińska 23 – Czwartek, 27 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 99 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.