Whisky Miesiąca:
Glenmorangie Quinta Ruban
Dzięki podstawowej serii Gelnmorangie możemy sprawdzić, jak duży wpływ ma tzw. cask finish na smak trunku. Każdy z nich powstaje na bazie podstawowego 10-letniego Original, spędzając dodatkowe 2 ostatnie lata w baryłkach po wyjątkowych odmianach win. Efektem są 4 zupełnie różne whisky.Quinta Ruban, po okresie spędzonym w beczkach ze specjalnie wyselekcjonowanego dębu amerykańskiego, swoje ostatnie chwile leży w portugalskich pipas po Porto Ruby. Daje to najciemniejszą barwę whisky z całej czwórki, lekko podchodzącą w czerwony odcień.
Czekolada, mięta, czerwone owoce, w akompaniamencie przypraw korzennych, drzewa sandałowego i czerwonych pomarańczy. Długa i jedwabista.
Wino Miesiąca:
Custoza Ca’ del Magro
Wino, które Marica Bonomo (rodzina Bonomo posiada winnicę Monte del Fra), traktuje jak własne dziecko. Trzeba przyznać, że wyjątkowe potomstwo – nietypowa mieszanka 8 szczepów, z których pierwsze skrzypce grają lokalna gwiazda – Garganega, oraz Trebbiano Toscano, fermentowana i leżakowana w towarzystwie osadu z drożdży, w stalowych kadziach. Bezbłędne w swojej kategorii cenowej – za mniej niż 50zł możemy nabyć wino, które od 5 lat nieprzerwanie zdobywa maksymalną ocenę „3 kieliszki” w przewodniku kulinarnym Gambero Rosso. Ogromny potencjał w łączeniu z jedzeniem, aromaty białech kwiatów, jabłek, oraz owoców egzotycznych. Niezwykle eleganckie i harmonijne.
Lepsza Cena:
Talisker Storm
Nowa wersja Taliskera (wydana w 2013 roku) bez podanego wieku. Iście burzowa whisky. Klasycznie dym, sporo słonych nut, pieprz, wszystko co kochamy w Taliskerze 10, tylko w potężniejszej, bardziej intensywnej wersji. Bardziej torfowy, morski, a wszystko wciąż w nie przytłaczającej i eleganckiej formie. Gładka i pełna, łącząca nuty owoców, wanilię z dymem i morskim charakterem.
W 2014 roku zdobył 2 nagrody: Srebrny Medal International Wine & Spirit Competition, oraz Złoty International Spirits Challenge.
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.