Blog o whisky, winie i innych alkoholach prowadzony przez specjalistów Whisky and Wine Place

1 czerwca 2020

Chateau Tour Chapoux 

Klasyczne Bordeaux z dominującym udziałem Merlota. Soczyste, owocowe, bardzo subtelne. Nuty czarnej porzeczki, jeżyn, czekolady i cynamonu. Przyjemnie kwasowe z dobrze zintegrowanym garbnikiem.
1 czerwca 2020

Alchemist Rye Vodka 

Produkowana w małych partiach na Podlasiu wódka żytnia dedykowana Whisky and Wine Place. Lokalne zboże i krystalicznie czysta woda to tajemnica jej jakości. Bardzo gładka i delikatna w smaku. Pakowana w elegancką butelkę z drewnianą zatyczką.
1 czerwca 2020

Il Palagione Caelum Chianti Colli Senesi 

Zrównoważone ekologiczne Chianti z satelickiego regionu Colli Senesi. Nos owocowo – korzenny z wyczuwalnym białym pieprzem. Usta świeże, dość pełne; z wyczuwalną czereśnią i przyjemną taniną. Wino oddające w pełni charakter szczepu sangiovese i regionu, z którego pochodzi.
1 czerwca 2020

Loacker Valdifalco Vermentino 

Świeże i aromatyczne, pełne aromatów cytrusów, gruszek i białych kwiatów. Usta dość pełne, bardzo owocowe. Wyraźne nuty brzoskwiń, moreli i jabłek. Wino ekologiczne, biodynamiczne a nawet homeopatyczne. Z chęcią Wam o tym opowiemy w sklepie.
1 czerwca 2020

Bulleit Bourbon Lewis Bag

Bulleit to bourbon z ponad 150-letnią tradycją, który leżakuje w dębowej beczce od 4 do 6 lat. Jego cechą charakterystyczną jest jedna z największych, bo aż 30-procentowa, zawartość żyta w recepturze. To sprawia, że paleta aromatyczno-smakowa jest szczególnie nacechowana silnymi tonami wytrawnymi. Dodatkowo wyczuwalne nuty mięty i karmelu znakomicie korespondują z […]
1 czerwca 2020

Dwórzno wino Malinowe

Winnica Dwórzno to gospodarstwo położone 40 km. na południowy zachód od Warszawy, które poza uprawą winorośli i produkcją win gronowych (głównie odmiany hybrydowe) specjalizuje się w wytwarzaniu przepysznych win owocowych. Wino malinowe ma prosty opis aromatu – czuć tu malinę. Pełną, niesamowicie intensywną, dojrzałą, soczystą malinę. Naturalna kwasowość owocu została […]
1 czerwca 2020

Antica Enotria Negroamaro  

30 lat temu Maserria Contessa Staffa była ruiną pośrodku odłogów. Za sprawą Raffaele Di Tuccio i jego rodziny gospodarstwo wróciło do świetności. Od 1993 roku, znacznie wyprzedzając trendy współczesnych czasów, Raffaele zaczął stosować uprawę organiczną. Wino z rdzennego dla regionu Apuli szczepu Negroamaro przedstawia jego dość klasyczną, czystą ekspresję. Ciemne […]
1 czerwca 2020

Singleton od Dufftown Malt Master’s Selection  

Najnowsza odsłona w regularnej serii Singleton z destylarni Dufftown – Malt Mater’s Select. Dzieło Craiga Wilsona dzierżącego tytuł Master of Malt w Diageo. Każda butelka zawiera na etykiecie jego podpis i numer serii. Malt Master’s Selection to kombinacja beczek po bourbonie i sherry olorosso, łącząca w trunku słodycz i delikatność, […]
1 czerwca 2020

Garzon Cabernet Franc Tanna  

Tę imponującą urugwajską winiarnię ufundował Alejandro Bulgheroni, biznesmen należący do pierwszej pięćsetki najbogatszych ludzi świata. I nie jest to jego pierwsza winiarska inwestycja – ma swoje winiarnie w Napa Valley, w Toskanii, Bordeaux czy Barossie. Ale farma w Garzon to przedsięwzięcie zupełnie wyjątkowe – obok wina wytwarza się tu wszystkie […]
1 czerwca 2020

Deobriga Sellecction Familiar Rioja 

Błyszcząca, rubinowa barwa. Intensywny bukiet pełen słodkich nut beczkowych- wanilia, karmel i pudełko od cygar. Drugi nos obfituje w typowe dla Tempranillo aromaty owoców leśnych oraz fiołków. W ustach świetna koncentracja, bardzo aksamitny charakter, miękkie taniny. Pomimo dużej gęstości wino pozostawiają świeży i długi smak na podniebieniu

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close