Whisky miesiąca:
Dalmore 12
Niezwykle popularna destylarnia działająca od 1839 roku, z jakże rozpoznawalnym herbem klanu Mackenzie, dużym porożem jelenia zajmującym sporą część butelki. Zakład położony jest na północy regionu Highlands, nieopodal Loch Morie skąd czerpie wodę do produkcji destylatów. Dalmore 12 spędza 9 lat w beczkach po bourbonie, po czym połowę whisky przelewa się do beczek po winie Maltusalem (sherry oloroso), drugą część pozostawiając w poprzednich beczkach.
Wpływ beczek po sherry można wyczuć w profilu smakowym. Pomarańcz połączona z suszonymi śliwkami, czekoladą i marcepanem w zapachu, w smaku cytrusy, piernik, kawa, cynamon.
Wino miesiąca:
Weingut Am Kaiserbaum Weissburgunder Feinherb
Winem miesiąca jest idealny towarzysz lipcowych dni. Niemiecki Weissburgunder, czyli Pinot Blanc, to orzeźwiające, lekkie oraz półwytrawne dzieło rodziny Huninger z Pfalz. W kieliszku odnajdziemy cytrusy, kwiaty, białe owoce, w otoczce delikatnie wyczuwalnego cukru resztkowego oraz równoważącej go kwasowości.
Lepsza cena:
Clos Montblanc Xipella 2011
Hiszpańskie wino z apelacji Barbera de la Conca w Kaltaloni, to dzieło nowoczesnej winnicy założonej w 1988 roku. Garnatxa (Garnacha, 44%), Monastrell (44%), Samso (lokalny szczep, 10%) oraz Shiraz (2%) dają wino niesamowicie gładkie, pełne, z nutami dojrzałych ciemnych owoców oraz przypraw korzennych, z gładkimi taninami oraz długim finiszem. Na dobry początek w wyjątkowej cienie!
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.