Whisky Miesiąca:
Balblair 2005
Balblair jest jedną z najstarszych szkockich gorzelni działających współcześnie. Jej korzenie sięgają do roku 1749 a obecnie wykorzystywane budynki zbudowano w 1870 roku. Destylarnia znana ze swojej transparentności w stosunku do wykorzystywanych beczek i nieużywania karmelu. Whisky bardzo delikatna, kwiatowa, z wyraźną nutą wanilii i białego pieprzu. Butelkowana o mocy 46% co podkreśla jej pikantność.
Wina Miesiąca:
Alta Alella Parvus Chardonnay
Chardonnay od katalońskiego producenta Alta Alella. Posiadłość położna na skraju Parku Narodowego słynie z najwyższych standardów jakości i ekologicznej uprawy, goszcząc w kartach win najlepszych restauracji w Europie i Stanach. Wino macerowane ze skórkami (co nadaje mu pełniejszego ciała), fermentowane w beczkach z dębu francuskiego. Świeże, cytrusowe, z przyjemną kwasowością.
Vegamara Cava Brut Nature
Młody projekt z hiszpańskiej Yecli, który zyskuje coraz większe uznanie w winnym świecie. Znany z bardzo ciekawej serii win ze szczepów międzynarodowych a także rewitalizacji szczepów lokalnych takich jak merseguera. Cava wyprodukowana ze szczepów Macabeo i Chardonnay, posiada błyszczącą, złotą barwę. Bardzo aromatyczna, z intensywnymi nutami białych kwiatów, tostów oraz miodu. W ustach przyjemnie owocowa.
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.