Barwa: ciemne złoto, w zasadzie miód gryczany
Zapach:
: bez wody: nie ma alkoholu, delikatna, ciepła, słodka, egzotyczne owoce – brzoskwinia, mango, marakuja, rodzynki – mocno wysuszone, coś z olejków waniliowych, odrobina zielonych jabłek, skóra zamszowa, wytrawne wino wzmacniane, zioła i suszone kwiatów – za wytrawne
: z wodą: dużo aromatów uciekła, dalej słodycz z owoców egzotycznych, trochę wanilii, gruszka i jabłka pieczone, brzoskwinia, ładne przyjemne owocowe zapachy, coś z olejków, zostaje prawie tylko wytrawność, zioła, kwiaty, coś oczywiście z wina wzmacnianego
Smak:
: bez wody: mocno wytrawna, sporo jęczmienia, nie współgra ta ostrość z łagodnym zapachem, po pewnym czasie łagodnieje – dużo egzotycznej owocności, czuć nawet perfumy, fiołki w ustach, brzoskwinia, śliwka, suszona, banan, może odrobinka torfu i dymu pod sam koniec, wyraźne wzmacniane wino, coś z grejpfruta, odrobina cytrusów
: z wodą: łagodny, odrobina jęczmienia, pieczone owoce egzotyczne – brzoskwinia, jabłka, gruszki, coś z wanilii i śmietany, jest odrobina gorzkości, bardzo dużo perfumowanych owocowych zapachów, orzechy włoskie i laskowe
Finisz: słodki, przyjemny, egzotyczne owoce, lekkie wino – madera
Podsumowanie: Należy poczekać żeby pooddychała ta whisky. W innym przypadku jest ten ostry zapach. Troszkę za ostra w ustach.
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.