W tym miesiącu przygotowaliśmy dla Państwa dwie degustacje, z których każda odbędzie się w obu naszych lokalach. Jako pierwszą przygotowaliśmy degustację win Grupo Foster Lorca z Argentyny. Enrique Foster oraz Mauricio Lorca to dwóch wspólników, którzy połączyli swoje siły aby, stworzyć nowoczesne przedsiębiorstwo produkujące wina klasy premium. Winorośl uprawiana jest w prestiżowej dolinie De Uco, około 100 kilometrów na południe od centrum regionu Mendoza. Zróżnicowanie średnich temperatur oraz wysokości upraw n.p.m. pozwala uzyskać szeroką paletę aromatów i smaków win. Poprzez świadome zredukowanie ilości owoców, producent otrzymuje nie więcej niż dwie butelki, najwyższej jakości wina z jednego krzewu.
Wszystkie te zagadnienia oraz wiele innych rozwinie dla Państwa nasz gość – Radosław Lis.
lista smaków:
Ique Torrontes
Ique Malbec
Lorca Fantasia Malbec/Syrah
Opalo Malbec
Enrique Forester Reserva Malbec
Jako druga odbędzie się degustacja whisky Glenmorangie oraz warsztaty z miksologii. Destylarnia z Tain to prawdziwy diament wśród szkockich producentów złotego trunku. Historia gorzelni sięga roku 1843, w którym William Matheson otrzymał licencję na destylację whisky. Trunek produkowany w Glenmorangie okazał się na tyle dobry, że dość szybko zaczęto eksportować go do USA. Tam zrobił furorę. Dziś, destylarnia wyróżnia się kontynuowaniem starej tradycji Sixteen Men of Tain. Pracuje tam więc, wyłącznie 16 mężczyzn, którzy mają do dyspozycji najwyższe alembiki w Szkocji. Ponadto Glenmorangie słynie z produkcji najdelikatniejszego destylatu spośród wszystkich gorzelni na wyspie.
Spotkanie z Glenmorangie poprowadzi dla Państwa ekspert miksologii, Stanisław Domin.
lista smaków:
Glenmorangie Original 10YO
Glenmorangie Lasanta 12YO
Glenmorangie Quinta Ruban 12YO
Glenmorangie Nectar D’Or 12YO
Kotkajl na bazie Glenmorangie Original 10YO
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.