30 lat temu Maserria Contessa Staffa była ruiną pośrodku odłogów. Za sprawą Raffaele Di Tuccio i jego rodziny gospodarstwo wróciło do świetności. Od 1993 roku, znacznie wyprzedzając trendy współczesnych czasów, Raffaele zaczął stosować uprawę organiczną.
Wino z rdzennego dla regionu Apuli szczepu Negroamaro przedstawia jego dość klasyczną, czystą ekspresję. Ciemne dojrzałe wiśnie oraz jeżyny, trochę podsuszonych owoców, ciut ziołowego tła i skóry. Wszystko okraszone lekko tostowymi i waniliowymi aromatami. W ustach pełne, gładkie, z dobrze zaznaczonym, ale nieagresywnym garbnikiem.
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.