W październiku oprócz standardowych degustacji whisky i win przygotowaliśmy dodatkową atrakcję dla miłośników Ginu oraz sztuki barmańskiej! 13.10 w lokalu przu ul. Mińskiej 23 odbędą się warsztaty koktajlowe. Każdy uczestnik będzie mógł się zapoznać z ginami firmy Wyborowa Pernod Ricard, poznać definicję i historię każdego z prezentowanych produktów, oraz samodzielnie wykonać koktajl na każdym z nich. Swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie miksologii podzieli się z gośćmi Maciej Staropolski.
Ilość miejsc mocno ograniczona.
Serdecznie zapraszamy
Lista Smaków:
Beefeater 24
Beefeater Orange
Malfy Gin Rosa
Monkey 47
Ki No Bi Dry
Mińska 23 – Czwartek, 13 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 99 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300
Jesień w kieliszku zapowiada się interesująco i zaskakująco. Zapraszamy na degustację, która usystematyzuje pojawiające się coraz częściej w kontekście wina pojęcia – ekologiczne, biodynamiczne, naturalne oraz rozszyfruje wina pomarańczowe, petnaty i Nat Cool’e. Przy okazji poznacie najgłośniejsze nazwiska „nowego świata”, takie jak Alejandro Sejanovich, German Masera, Anton Van Klopper, Adi Badenhorst, Craig Hawkins czy Derek Mossman Knapp. Spotkanie poprowadzi związany z firmą Vive le Vin sommelier Marcin LIkowski, na pewno kojarzony przez wiele osób ze swojej pracy w Whisky and Wine Place.
Serdecznie zapraszam
Lista Smaków:
Proyecto Nakkal Pet-Nat Blanc Ugni Blanc
Garage Wine Company Isidore Semillon Lot#F4
Testalonga Baby Bandito Stay Brave Chenin Blanc Skin Contact
Badenhosrt Papegaai
Lucy Margaux Le Cimetiere Piccadilly Pinot Noir
Manos Negras Smileline Red NatCool
Escala Humana Livvera Malbec
Jana Kazimierza 30 – Czwartek, 20 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 89 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300
Oczywiście może zabraknąć Whisky! I to nie byle jakiej bo chcieliśmy Państwu zaprezentować kilka egzemplarzy z serii Diageo – Fauna and Flora. Whisky pochodzą z mniej znanych gorzelni które nie często ukazują się w formie Single Malt. Każda z butelek nawiązuje do pięknej, szkockiej przyrody. Poznać i zrozumieć fenomen tych niecodziennych trunków uczestnikom pomoże Brand Ambasador firmy Diageo – Bartosz Ziembaczewski.
Serdecznie zapraszamy
Lista Smaków:
Glenlossie 10YO
Linkwood 12YO
Inchgower 14O
Benrinnes 15YO
Dailuaine 16YO
Mińska 23 – Czwartek, 27 października, godz. 20:30
koszt degustacji: 99 zł
zgłoszenia:sklep@wawp.pl
numer konta: 90 1140 2017 0000 4302 0874 1300