Wino miesiąca:
Anjou Rouge Cep by Cep
Wino z królestwa Cabernet Franc, Doliny Loary. Jedno z nielicznych miejsc gdzie szczep ten osiąga wielkość i nie daje się przyćmić swojemu genetycznemu potomkowi – Cabernet Sauvignon. W tym wydaniu pochodzi z apelacji Anjou, od Thierry’ego Germain, zwolennika biodynamiki i win organicznych. Obok nut maliny i jagody, sporo ziemistości. Budowa średnia do pełnej, dobry garbnik, intensywne w smaku. Wino niełatwe, ale ze zdecydowanym charakterem.
Whisky miesiąca:
Glenlivet 12
Jedna z najpopularniejszych i najbardziej docenianych destylarni szkockich single maltów. Pierwsza, która legalnie produkowała w Szkocji whisky, a zarazem najlepiej sprzedający się tego typu trunek w Stanach Zjednoczonych. Pochodzi ze Speyside, dając to co cenione w tym regionie – whisky delikatną, subtelną, z odrobiną słodyczy i ani cienia torfu. W aromatach wanilia, miód, cytrusy, gruszka, słód.
Do wyczerpania zapasów dostępna w zestawie z próbkami 15 i 18 letnich whisky.
Lepsza cena:
Satellite Sauvignon Blanc
Owoc nowozelandzkiej winnicy Spy Valley, daje podręcznikowy przykład Sauvignon Blanc z regionu Marlborough; w nosie cytrusy, kiwi, bez, owoce egzotyczne, w ustach średnia budowa, dobra kwasowość, oraz cytrusowo-ziołowy posmak. Bezbłędne wino, w tym miesiącu w genialnej cenie!