Oto co możemy zaproponować w marcu :
Wino Miesiąca:
Cortijo Trifillas Petit Verdot
Wino z regionu Kastylii – 100% Petit Verdot, dojrzewające 6 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Pełna wiśniowa barwa, aromaty dojrzałych owoców w otoczeniu nut balsamicznych i przypraw. Świetnie łączy dojrzałość z zachowanym pełnym owocem. Dobrze zbudowane, gładkie i miękkie na podniebieniu – w swojej cenie po prostu wyjątkowe.
Whisky Miesiąca:
Singleton 12 + szklanki
Klasyczna whisky ze Speyside powstająca w destylarni Dufftown (założona w 1895 roku w budynku starego młyna), spędza 12 lat w beczce po bourbonie. Idealna dla osób chcących poznać podręcznikowy wręcz okaz destylatów z tego regionu. Delikatna, subtelna, ze słodkawymi nutami słodu, zielonymi jabłkami, orzechami.
W zestawie z dwiema oryginalnymi szklankami sygnowanymi logo Singleton.
Lepsza cena:
Landaluce Tempranillo
Młode, nie dojrzewające w beczce wino z najbardziej rozpoznawalnej apelacji Hiszpanii – regionu Rioja (DOC Rioja Alavesa). Szczepy to 95% Tempranillo i 5% dodatku białej Viury (ręcznie zbierane), ciekawostką jest metoda fermentacji zwana maceracją węglową – pozwala uzyskać wina niezwykle owocowe, do pica za młodu. Właśnie w młodości tkwi cały urok wina. Soczyste, o aromatach czerwonych owoców, śliwek, ściółki i kwiatów. W ustach dobrze ułożone, jedwabiste. Marcowa propozycja nie do odrzucenia.