Whisky Miesiąca:
Balblair 2005
Balblair jest jedną z najstarszych szkockich gorzelni działających współcześnie. Jej korzenie sięgają do roku 1749 a obecnie wykorzystywane budynki zbudowano w 1870 roku. Destylarnia znana ze swojej transparentności w stosunku do wykorzystywanych beczek i nieużywania karmelu. Whisky bardzo delikatna, kwiatowa, z wyraźną nutą wanilii i białego pieprzu. Butelkowana o mocy 46% co podkreśla jej pikantność.
Wina Miesiąca:
Alta Alella Parvus Chardonnay
Chardonnay od katalońskiego producenta Alta Alella. Posiadłość położna na skraju Parku Narodowego słynie z najwyższych standardów jakości i ekologicznej uprawy, goszcząc w kartach win najlepszych restauracji w Europie i Stanach. Wino macerowane ze skórkami (co nadaje mu pełniejszego ciała), fermentowane w beczkach z dębu francuskiego. Świeże, cytrusowe, z przyjemną kwasowością.
Vegamara Cava Brut Nature
Młody projekt z hiszpańskiej Yecli, który zyskuje coraz większe uznanie w winnym świecie. Znany z bardzo ciekawej serii win ze szczepów międzynarodowych a także rewitalizacji szczepów lokalnych takich jak merseguera. Cava wyprodukowana ze szczepów Macabeo i Chardonnay, posiada błyszczącą, złotą barwę. Bardzo aromatyczna, z intensywnymi nutami białych kwiatów, tostów oraz miodu. W ustach przyjemnie owocowa.