Barwa: złoto, przechodzi w ciemniejsze odcienie
Zapach:
: bez wody: odrobinka alkoholu, mocno torfowa z drugiej strony ładnie owocowa słodycz – pieczone i egzotyczne owoce, miód, rodzynki, figi, suszona śliwka, brzoskwinia, gruszka, odrobina czereśni, powidła, najpierw jest w tej whisky torf, następnie pojawia się spora ilość słodyczy z owoców, bardzo ładnie jest to zrównoważone
: z wodą: odrobinka alkoholu, bardziej torfowa i wytrawna – zioła, ale cały czas ta egzotyczna słodycz, brzoskwinie, miód, gruszka, jabłko i nawet coś z papai, z czasem coraz więcej słodyczy, odrobina wanilii
Smak:
: bez wody: oleisty, torfowy, dym, sporo słodyczy od razu egzotycznej oraz takiej z owoców gotowanych, budyń waniliowy, odrobina wiśni, śliwki, miód, pod wszystkimi owocami jest podkładka torfu, mało jęczmienia, czarna czekolada – odrobinę pikantna, odrobina soli morskiej
: z wodą: cały czas oleista, miodowa, słodkie owoce egzotyczne, podkład pod tym torfu, dymu, lekko pikantna, trochę cytrusów, głównie jednak słodycz, trochę gorzkości, cynamon, popiół z owocami
Finisz: torfowy z elementami owocowymi, miód, łady i długi
Podsumowanie: Nie filtrowana na zimno bez dodatku karmelu. Bardzo ciekawa whisky. Można ją potraktować jako idealny wstęp do regionu Islay. Bardzo ładny i długi zapach oraz smak bez wody.
Możliwość zaparkowania przed sklepem
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.